Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    6 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Tuesday, August 28, 2012

KEMALANGAN DI LEBUHRAYA. ALHAMDULILLAH KAMI SEKELUARGA SELAMAT.




Sebenarnya fyna hendak buat entri nih semalam tapi memandangkan mood nak menaip agak ke laut, fyna cuba juga untuk hari ini. *Fyna tak pandai nak wat entri panjang-panjang*

Entri kali nih berkaitan dengan family fyna sendiri. On the way hendak balik beraya di Kuala Pilah, Negeri Sembilan (Raya ke-4). Kami sekeluarga bergerak selepas Zohor. Ikut perancangan dalam pukul 10 pagi. Tapi ada halangan.

Kemalangan berlaku ketika kami hampir masuk sempadan Selangor - Negeri Sembilan. Tayar kereta tiba-tiba pecah. Kelajuan yang ayah bawa masih lagi selamat. Time tue kereta kitorang berada dalam lane ke-2. Tak tahu faktor apa. Sebab ayah fyna pun baru sahaja tukar tayar tue. Benda hendak jadi kan. 

Nasib baik ayah fyna tak panik. Masih lagi boleh mengawal kereta walaupun kereta dalam keadaan tidak stabil. Ayah cuba mengawal kereta untuk ke tepi highway. Belakang kereta pula ada lori. Nasib baik lori tersebut perlahan. Cuma pemandu lori membunyikan hon. 

Tapi yang paling mendebar dan membuat fyna trauma bila kereta hampir melanggar lampu di tepi highway.

Bantuan dari pihak polis bantuan memang cepat. Pihak polis bantuan siap cakap, yang sebelum nih ada juga kereta mengalami masalah yang sama juga. Yang berbezanya, kereta tersebut berpusing-pusing. Alhamdulillah, nyawa kami sekeluarga selamat. 

6 comments:

Sop Nama Saya said...

alhamdulillah..
malang x berbau kan?

Nur Hazwani Iberahim said...

alhamdulillah. nasib baik tkde ape2.. bende dh nk jd. kdg2 kalau kita hati2,org laen plak xhati2.

fyna said...

sop : ha'a...tue yg kitorg pun masih trauma lg.

fyna said...

dear hazwani : betul tue dear. benda dah nak jadi kan.

caliph shuriken said...

alhamdulillah.. nsib baik semua selamat...

Phat said...

alhamdulillah selamat semua..ada hikmah tu