Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    9 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Friday, September 14, 2012

I'LL BE BACK


Disebabkan ada beberapa urusan yang perlu diselesaikan hujung minggu ini, fyna akan mula update blog ini selepas Cuti Hari Malaysia.


Thursday, September 13, 2012

SURAT UNTUK ANONYMOUS




Kehadapan Miss/Mr Anon

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari raya. Maaf zahir dan batin. Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana telah memberi komen yang 'membina' di kotak komen saya yang tidak seberapa itu. 

Secara jujurnya bukan senang saya hendak memberi surat kepada sesiapa yang tinggalkan komen untuk setiap entri saya. Saya hanya boleh mengucapkan ribuan terima kasih. Kira Miss/Mr Anon ini antara yang bertuah. Tahniah.

Saya akan menjawab secara ringkas apa yang Miss/Mr Anon komen tersebut. (InsyaAllah). Saya tidak pasti samada itu komen atau luahan. Tetapi saya anggap itu komenlah ye.

Untuk pengetahuan Miss/Mr Anon, saya memang hanya untuk guna blogspot sahaja. Tetapi kemungkinan Miss/Mr Anon tidak kenal saya secara mendalam. Sebab saya sendiri ada tapak menggunakan domain. Bukan domain sahaja. Tetapi hosting juga juga. Miss/Mr Anon tidak percaya. Mari klik BLOGFYNA.COM.

Entri di sini memang banyak kepada personal dan santai. Untuk release tension gitu. 

Fyna pun banyak lagi hendak belajar dan masih merangkan-rangkak lagi dalam dunia blog ini. 

Kemungkinan Miss/Mr Anon pun ada blog kan? Boleh tunjukkan dekat fyna. Boleh lah juga fyna singgah. Mana tahu ada juga yang membaca surat ini hendak singgah sekali.

Fyna sudah anggap semua rakan blogger sahabat maya yang baik-baik. Tidak kisah yang guna blogspot ataupun wordpress dan seangkatan dengannya. Kalau yang tak baik pun, macam Miss/Mr Anon. (ehh..terlepas bicara pula)

Tidak baik kita bermasam-masam muka kan. Andai fyna ada terkasar atau tersalah bahasa, tegurlah secara budi bahasa. 

Boleh Fyna ingin berpantun?

Kalau terpijak pisau belati 
Tentu terluka teramat bisa
Bahasa yang cantik anugerah Ilahi 
Berbudi bahasa pusaka bangsa

Indah sekali pantun kita kan. 

Sebelum terlajak bicara, fyna ingin mengundur diri. Lagipun fyna hanya ingin menjawab secara ringkasa sahaja. Mungkin sampai disini sahaja. Andai ada masa, boleh kita berbicara lagi. 

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA.

Yang Menjalankan tugas,
CIK JOYAH (bukan nama sebenar)
Setiausaha Sulit Cik Fyna.


Wednesday, September 12, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #4


Siapa pernah kena macam nih? Line internet yang tenat. Macam nih jadinya.

Tuesday, September 11, 2012

KADANG-KADANG FACEBOOK MEMBOSANKAN.


Hurm...sekarang nih fyna rasa facebook agak membosankan. Dengan line internet kadang-kadang agak menguji kesabaran je. 

Ditambah pulak dengan facebook semua dah berwajah timeline.



Tapi....Nasib baik ada blog kan..  Jom update entri. Hehehehe..

JOM NAIKKAN TRAFIK


Klik JOM NAIKKAN TRAFIK BLOG Untuk Join.


Jom ramai-ramai join segmen dari Mak Dara.

Blog ke dua fyna (Blog Personal).. Ngee. Tamakkan. Dua-dua blog nak join segmen nih juga. Hehehe. Blog yang lebih tertumpu kepada entri yang santai dan personal. Sayang blog nih ^^;

Monday, September 10, 2012

[VIDEO] ITIK MELINTAS HIGHWAY. SABAR JELAH TENGOK MAK ITIK NIH.


Sila sediakan bantal untuk digeget bila tengok video ini. Memang comel tengok family itik ini melintas. Tapi awas.. Jeng!! Jeng!! Jeng.. 

Tengok sendiri sampai habis video nih,

Sunday, September 9, 2012

[TROLL] NEVER HAVE A BOYFRIED?



Hahaha.. Geli hati je tengok.. Sampai tersembur.

Saturday, September 8, 2012

[LAWAK] ANJING YANG PANDAI BERENANG

 

Dua ekor anjing telah terperangkap di sebuah pulau dan ingin berenang menuju ke seberang.
Untuk sampai ke seberang ia memerlukan stamina yang cukup. Anjing A pun training habis-habisan,
anjing B relaks je. 

Tiba masanya kedua-duanya pun menyeberang dan anjing B sampai awal
daripada A, malahan sempat makan lagi. Anjing A tak puas hati, tapi anjing B kata,”Ala…releks le,
aku ni kan anjing laut.”

Friday, September 7, 2012

PAKAI TUDUNG TAK WAJIB TAPI....

PAKAI TUDUNG TAK WAJIB TAPI....


RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL


KALAU KORANG DAH CASHOUT, APA KORANG BUAT?

SUMBER : GOOGLE

Mesti ada yang dah cashout nuffnang kan? Takpun says or churp-churp. Korang dah beli apa dengan duit tue? Mana tahu ada yang beli kasut ke, baju kan.

Fyna dah dapat cek churp-churp dah. Tapi tengah tunggu untuk cek nuffnang pulak.

Teringin hendak beli macam gambar kat bawah nih sebenarnya. Hehehe. InsyaAllah dapatlah fyna beli lens tue. ^^; 




Thursday, September 6, 2012

JOM JOIN BLOGLIST HASRULHASSAN.COM



As-Salam. Blog www.hasrulhassan.com membuka peluang untuk mana-mana blog untuk disenaraikan dalam ruangan bloglist terhad 200 blog terawalTerbuka buat semua jenis blog, tak kira blog politik, blog agama, blog personal, blog informasi - asalkan ia tidak melanggar batas agama dan sosial serta undang-undang yang termaktub di dalam perlembagaan.
Untuk disenaraikan, apa yang perlu anda lakukan adalah 2 perkara:
  1. Buat satu entri yang merujuk kepada blog ini - anda boleh tulis apa sahaja, samada pandangan, nak review, nak bagi pujian, nak promo tentang bloglist ini atau apa sahaja, asalkan terdapat backlink ke blog ini.
  1. Masukkan blog ini dalam bloglist anda juga.

Dikesempatan ini fyna hendak merebut peluang untuk join segmen dari blogger HasrulHassan. Siapa yang tak kenal dengan blogger hebat nih kan. Blog yang penuh dengan informasi dan maklumat terumata untuk blogger-blogger. Banyak tips-tips yang dapat dikongsi bersama.


Siapa yang nak join, boleh klik 
BLOGLIST HASRULHASSAN.COM


INFO KESIHATAN : BAHAYA PAKAI KASUT TUMIT TINGGI | KEBURUKAN PAKAI KASUT TUMIT TINGGI

INFO KESIHATAN : BAHAYA PAKAI TUMIT TINGGI



Siapa yang suka pakai kasut tumit tinggi? Fyna? Maaf, fyna memang tak suka. Leceh kot nak bergerak. Tapi sebenarnya ada kesan yang tak elok untuk badankan. Renung-renungkanlah.


SUMBER : http://www.celapakit.net

KEBURUKAN PAKAI KASUT TUMIT TINGGI

1. Kasut tumit tinggi direka untuk menolak dada ke depan dan punggung ke belakang sehingga spina dan pinggul terkeluar daripada kedudukan asalnya dan menimbulkan masalah kesihatan bukan sahaja kepada kaki tetapi keseluruhan badan.

2. Kasut tumit tinggi jika dipakai terlalu lama boleh menyebabkan kencing tidak lawas, masalah belakang dan tulang pinggul.

3. Ia juga boleh menyebabkan kesakitan pada bahagian rahang, leher dan kepala, gangguan kitaran haid malah membawa kepada masalah kesuburan,”

4. Berkasut tumit tinggi selama bertahun-tahun akan menyebabkan tendon Achhilles menjadi pendek hingga menyebabkan sakit tumit.

5. Memakai kasut tumit tinggi mengubah cara jalan seseorang dengan mengenakan pusat graviti ke atas bebola kaki dan meletakkan tekanan berlebihan sehingga 26 peratus pada lutut iaitu kes biasa osteoprosis.

6. Hasil kajian pakar pembedahan ortopedik dari Kolej Perubatan Baylor, Houston, Profesor Madya Dr. John Marymont, seseorang yang memakai kasut bertumit 2.5 inci memberi 50 peratus manakala kasut bertumit 3 inci memberi 76 peratus tekanan pada kaki.

7. Masalah lebih menyakitkan berkaitan pemakaian kasut tumit tinggi ialah neuroma iaitu kaki dipaksa masuk ke dalam kasut tumit tinggi yang ketat dan runcing di depan, ia kemudian akan menekan saraf dan tisu mula terbentuk di sekitar saraf yang menyebabkan kesakitan sehingga pembedahan mungkin perlu dilakukan untuk memulihkannya.

8. Kecacatan Haglunds juga, sering dialami wanita berkasut tumit tinggi yang mana berlaku pembesaran tulang bahagian belakang kaki sehingga kaki bengkak, merah dan menyakitkan.

9. Masalah yang biasa berlaku ialah pergelangan kaki terseliuh kerana sukar mengimbang badan kerana memakai kasut tumit tinggi. 


JOM LAYAN KARTUN CANIMALS

JOM LAYAN KARTUN CANIMALS 


Canimals? Nih semua gara-gara pengaruh dari anak buah fyna. Sekali-sekala layan Canimals untuk release tension.

Korang ada ke yang tengok kartun nih? Siapa yang nak try tengok, boleh lah play video Canimals kat bawah nih. 




Nota Kaki : Suka sebab comel-comel je kartun nih.

Wednesday, September 5, 2012

TIPS BLOGGING : BILA TIDAK ADA IDEA UNTUK ENTRI

Sebenarnya tips ini bukannya dari fyna. Tetapi fyna ingin berkongsi dari seorang blogger AZRIFF yang dia beri di komen fyna untuk entri ini, SENANG ATAU SUSAH?

Tips yang sangat mudah. Ramai yang sudah tahu kan. Tapi fyna tetap hendak kongsikan bersama. Sharing is caring. Dan fyna sendiri cuma praktikkan.


kalau nak tips menggelakkan takde modal nak buat entri, sini ref nak bg,, adakan 1 buku nota kecik, then write keywords, untuk entri yang dihasilkan..insyaAllah..tak kering modal nanti :)

Sangat sesuai untuk fyna sekarang nih. Mood asyik kelaut je. Dah tak jumpa daratan. Jom, kita cuba.

FOREVER ALONE? SABAR JE LAH MAK JEMAH

Tuesday, September 4, 2012

[LAWAK] TELEFON + MASA PUNYA PASAL


Isteri:Bang, pinjam telefon kejap!
Suami : Kejap... Baru nak on phone..

Delete Porn video
Delete gambar lucah
Delete muzik
Delete private
Delete number
Delete
Delete
Delete
Delete
Delete
Delete
Delete X_X
Delete
Delete
Delete
Delete
Delete
Delete X_X
Delete
Delete
FORMAT MeMoRY CARD

Nahhhhhhh ...
Takde apa nak sorok dari u sayang..

Isteri :Saya cuma nak tengok masa jer bang.. :> =))


RINGANKAN BEBAN : KISAH ABANG ABIL DAN KAK GEE

Photo: gamba "post hari raya"  kak gee and abg abil

Sebenarnya fyna hendak buat entri berkaitan dengan Abang Abil dan Kak Gee semalam (3.9.2012). Tetapi disebabkan kekangan kerja dan terpaksa buat kerja luar, fyna akan tunaikan hari ini. 

Pagi semalam siapa ada tengok MHI? Sebelum pukul 8. Fyna dan parent fyna tengok. Sebenarnya sebelum tue, fyna ada baca kisah Abang Abil dan Kak Gee dalam surat khabar. Apa yang fyna boleh simpulkan, Abang Abil memang tabah. Dan memang bertuah Kak Gee dapat Abang Abil.

Semoga Abang Abil tabah menghadapi segala cubaan dan masa akan datang. Kita doakan semoga Kak Gee cepat sembuh. Amin.


Siapa-siapa yang hendak baca kisah Abang Abil dan Kak Gee, boleh terjah disini.

Korang boleh klik Fanpage Abang Abil juga

Nama : Abil Fikri Ahmad
Bank: CIMB Bank
Account No: 0506-0040577-52-1
H/P No : 016-2634258

Sama-samalah kita menolong dan mengurangkan beban Abang Abil dan Kak Gee.


Nota Kaki :  Dihrapakan sedikit sebanyak dapat meringankan beban Abang Abil dan Kak Gee.

Saturday, September 1, 2012

SENANG ATAU SUSAH?


Bukan senang hendak senang.
Bukan susah hendak susah. 
Macam itulah lumrah untuk menjadi seorang blogger.

Masih lagi mencari rentak untuk menulis setiap entri. Supaya setiap entri dapat memberi manfaat kepada setiap readers / visitors. 

Chaiyok!!



Nota Kaki : Bukan setakat untuk menjadi blogger tetapi dalam lumrah kehidupan juga kan.