Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    11 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Monday, July 30, 2012

PERSIAPAN HARI RAYA KORANG TAHUN NIH MACAM MANE?


Rasa stress sebab blogfyna.com still bandwidth. Tapi fyna dah renew hosting. Adeehh... Sabar je lah time puasa-puasa nih. 

Orait. Hari ini sudah 10 hari kita berpuasa. Alhamdulillah. Masih lagi diberi peluang untuk menikmati bulan ramadhan untuk tahun ini. 

Persiapan raya korang macam mana? Dah ada persiapan atau belum lagi? Mana lah tahu kan ada sesetangah orang suka buat persiapan last minute. Ada juga sudah buat persiapan awal-awal lagi. 

Persiapan fyna untuk tahun ini ala kadar sahaja. Baju raya pun beli yang dah siap. Senang. Takde nak pening-pening kepala kalau baju raya tak siap. Kuih raya tahun ini kemungkinan besar homemade je. Bukan fyna yang buat. Tetapi kakak dan mak fyna. ^^;

53 comments:

Phat said...

x beli apa2 lagi sob sob

AlyzaFisol said...

pun xbli pape lg jugak... :(

fyna said...

abam phat : yeke? huhu.. tunggu wife ye?

fyna said...

dear alyza : takpe2... ^^; beli last minute pun ok gak...

FARAH deeb said...

Tahun ni takde beli apa-apa yg baru- recycle time pasal nak kumpul duit masuk umah baru insyaallah lepas ghaye! Ngeee...
My latest Entry :)
JJCM: Day 9 Ramadhan 1433

JJCM: Day 8 Ramadhan 1433

JJCM: Day 7 Ramadhan 1433

- zuriey - said...

senang beli yang siap je..sama la kita

Chenta Eyfa Latieyfa said...

sis lom bli pape ag nih..cane nak raya nih..hehehe

miss ice said...

mmg slalu buat preparation las minute...hehe...beli baju yg da ciap la nmpknye tahun ni ;D

masyi said...

baju raya jer y hampir siap...y lain otw...heee

eenie minniey said...

xde buat persiapan pape pun lg..salu wat kje las minit..ngee :D

Sop Nama Saya said...

tengah meriah buat sambutan nih.. macam2 dah besiap.. [tipu]

wah entry pasal raya dah.. ikks iks

NURUL NAJWA said...

still mood puasa xdtg lgi mood raya.brg pon xbeli lgi
*tipu ja, puasa frst da pkir raye actually, ihikss

Sally Yatiey said...

belum beli apa2 lagi :D hee

caliph shuriken said...

blom beli apa2.. last minute nanti bru nk cari semua tu, huh...

azizah :) said...

jijah pon belum beli ape2 lagi..tunggu suami balik dr sabah 5 hari sebelum raya..time tu baru naks shopping..harap2 ada baju sedondon dengan suami nanti..hehe

fuzore said...

raya tahun ni macam thn2 lepas gak.. bagi siap anak2 ngan wife punye baju raya saya pakai yg thn lepas nye je udah..

KorN said...

korn x berkesempatan nak beli apa2 lagi... sebab gaji xmasuk lagi.. hehe... nnti da masuk baru nak soping...

fyna said...

dear farah : waaa..masuk rumah baru? takpe2.. next year ada lg... ^^;

fyna said...

dear zuriey : betul tue dear.. tak pening pale kan. senang siap dah.

fyna said...

dear chenta : takpe sis..masih ada mase lagi nih.hehe...

Cendol said...

dah beli siap sblm pose hari tu sebab mls nak berjln jln di bln ramadhan.nanti sesak2 je ngan org2 kan.

fyna said...

dear miss ice : ^^; fyna pernah wat macam tue. ngee.. kelam kabut gak.

fyna said...

dear masyi : waaa..kaler pe baju tue?

fyna said...

dear eenie : hehe... takpe. ada masa bape minggu lagi nih.

fyna said...

sop : hehehe.. ingat nak wat entri lain. tapi entri nih yang tertaip.. deng!

fyna said...

dear najwa : hahaha...macam tue lak ye. ^^;

*dah tahu tipu dah..samalah kita*

fyna said...

dear sally : beli last minute ye?

fyna said...

caliph : barang kadang2 murah kan dah time2 nak raya nih.

fyna said...

dear jijah : alolololo... ^^; beli same2 ngan hubby ye? mesti best kan. ^^; waaaa.... nak beli ngn bf gak lah mcm nih..hehehe..

fyna said...

fuzore : baguslah macam tue. family first kan. ^^;

fyna said...

korn : boleh lah shopping sakan nanti kan... ^^;

fyna said...

dear cendol : samalah ngan fyna. kang jalan time pose nih cepat penat je nanti.. ^^;

tan_guevara said...

aduhh jadi pengen ikut ngobrol

Pecinta pink^^ said...

blum besdia lagi..hehe..slalu last2 minit je..

fyna said...

tan_guevara : ^^;

fyna said...

dear PP : yeke? best ke last minute?

tan_guevara said...

alloww,......

trah zain said...

mak yg handle semua, anak2 duk perantauan lagi.huhu

fyna said...

tan_guevara : eloo ^^;

fyna said...

dear trah : alolololo ^^;

laskar pelangi said...

tak siap lagi.
kena tunggu balik rumah dulu -___-

sedutzone said...

stress?? makan la ubat cap kaki lima... ahakz... peace...

sedutzone said...

stress?? makan la ubat cap kaki lima... ahakz... peace...

kaishin said...

takde beli apa2 pun lagi, awal lagi nak beli kot..hehehe

shafiqabdshukor said...

nak beli ape ye???
huhuhuhu

Saghaib said...

nice information...

babycomel said...

tak terfikir nk buat pape lg utk raya ni

fyna said...

laskar pelangi : ^^; ok.

fyna said...

sedutzone : nasib baik tengah pose. kalau tak dah lama makan dah ^^;

fyna said...

kaishin : ha'a. takpe2. ada masa lagi kan. slow2.

fyna said...

shafiq : errr..beli lah baju raya, kuih raya... hehehe. macam-macam lagi..

fyna said...

saghaib : ^^;

fyna said...

babycomel : yeke? takpe. esok2 boleh pikir lagi.