Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    5 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Tuesday, July 3, 2012

MENU BEST TIME BULAN PUASA.. NYUM..NYUM..

Disebabkan tak lama lagi kita semua akan berpuasa, fyna pun duk terfikir-fikir nak buat entri berkaitan dengan menu yang best time nak berbuka. (Sebenarnya hendak buat entri lain. Lain lak yang ditaipnya).  Pergghh.. Melampaukan entri ini. Lagi berapa minggu je lagi. Tapi itu semua tolak ketepi. 

Pejam celik, pejam celik tinggal berapa hari je lagi kan. Kang fyna buat entri ini time bulan puasa, masing-masing kata fyna kejam. Sebelum fyna kejam, baik fyna buat entri ini awal-awal. Kira tak kejam sangatlah kan.

Manalah tahu, antara menu-menu itu nanti boleh jadi hidangan masa berbuka nanti kan. Nyum..nyum..

Kalau korang, menu apa yang menjadi pilihan hati?

Kalau fyna, family fyna selalunya akan masak sendiri. Sangat jarang untuk beli di luar. In case kalau teringin sangat.

Tetapi menu yang selalu menjadi kegemaran fyna ialah Kuew Teow Goreng. Kasi basah-basah dan makan time panas-panaskan. Nyum..nyum...




45 comments:

Trah Zain said...

wah..kita dah nak puasa!!! happy ase..hehe.. tp, sy puasa kt rmh seminggu je.huhu

fyna said...

dear trah : yeke? alololo... nape seminggu je?

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wah dah pk menu bulan pose..hehe

fyna said...

dear chenta : ha'a..semangat kan ^^;

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

eyqa suke char kuew teow...
huhuhu... sdp hingga menjilat garfu..

Chic Na said...

ini kalau bulan tak puasa pun suka makan ni. :)

fyna said...

dear eyqa : char kuew teow pun sedap gak... hehehe..adeeh... terliur daah nih...

fyna said...

dear chic : hehehe..kan..kan.. basah2 + panas + pedas..terbaik!!

Riswin Zahari said...

Wah~Terliur tgk char kuew tiau tuh,hehe! =)

sedutzone said...

nyummm... nyummm... lapor lak rasanya... ahakz...

fyna said...

riswin : hehehe... fyna pun terliur gak.. ^^;

fyna said...

sedutzone : nyum..nyum..

fadh leyanie said...

tgh lapar ni,tgk gambar tu bertambah lapar..kruk..krukk(bunyik perut) :P

fyna said...

dear fadh : erk..sabar2 ^^; g lah makan.

Ulya said...

ulya tak pernah makan koew teow pun . hahaha , dari kecik tak suka .

so menu paling ulya suka sekali , LAKSA !

anamizu kaito said...

kuetiau feveret cik ana !!!
dah nak dekat puase dah :)






slm kenal,
cik ana

fyna said...

dear ulya : laaa...yeke? sedap taw dear.. ehem...laksa pun fyna suka gak... ^^; terbaik.

fyna said...

dear ana : ha'a dear... kejap je kan.. yeaahh..feberet kita sama.. ^^;

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sama dgn ktorg..menu fav ni..klu p bazar ramadhan mesti beli ni..nak buat sendiri tak reti.. :)

fyna said...

dear lily : sedapkan...nyum...nyum...

Ruzzezanie said...

fyna! lu tahu tak gua ni tgh diet? :)

Aida Omar said...

time puasa nak stop bw lah.. sebab ramai yang nak update pasal menu makanan nie.. haish.. hahaha.. sedapnye aida pun suka.. lama dah kot tak makan.

fyna said...

dear ruz : hahaha...lex lah...ari nih je pun... jom!!

fyna said...

dear aida : stop bw? ngeee... tuelah..kalau bw, nak kene tapis entri2 yg berkaitan nih...

NURULHANIF said...

wah bestnya kuew teow.. suka gak.. bru je lps mkn ni.. huhu

fyna said...

dear nurulhanif : waaa.... sedap tue. pagi2 dah makan.. nak jugak!

Ain Najwa said...

Mcm char kueh teow..tengok mcm sedap!.. :)

fyna said...

dear ain : lebih kurang je dear. char kuey teow tue lagi basah. dan memang sedap! ^^;

Phat said...

bulan puasa semua makanan jadi sedap fyna

fyna said...

abam phat : ha'a kan.. tapi fyna tak suka yang manis.... prefer makanan yang pedas.. ^^;

hairy said...

Lpar terus!! cpt blnja..haha

fyna said...

hairy : nak fyna banje? boleh2..lokasi mane? jom..

azizah :) said...

tak sabar nak puasa nak makan sedap2...ekk... hehe

~LoVE PiNk~ said...

char kuey teau ke tue??yum2 da sebulan asik ter pk kan..tp sampai skrg xdpt makan lagi..:(

fyna said...

dear jijah : kan...time tue semua makanan nampak sedap je kan. ^^;

fyna said...

dear love pink : samalah..fyna pun tak makan lagi... =='

Muttallif said...

Itu Macam Char Keow Tiew Penang! Sedap NYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fyna said...

tallif : yeke? hehehe...sedap? fyna tengok pun sedap. tak tahu bile nak makan nih.. ^^;

fyna said...

tallif : yeke? hehehe...sedap? fyna tengok pun sedap. tak tahu bile nak makan nih.. ^^;

fyna said...

tallif : yeke? hehehe...sedap? fyna tengok pun sedap. tak tahu bile nak makan nih.. ^^;

miss fluffy said...

haaa i like kuew teow goreng basah!!char kuew teow!!haha apa2 yg ada keuw teow!!nyum2..

fyna said...

dear miss : ngeeee..samalah kita.

amranaiman said...

char tu org ckp goreng ek..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

waduhhh terus terliur tengok gambar tu hehehe

♥ cik apple ♥ said...

sedar tak sedar dh nk posa kn..hikhik..cpt jer masa berlalu.. tp terliur sgt nie tgk makanan awesome nie.. hehe