Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    7 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Friday, June 15, 2012

RENUNGAN SEBENTAR #2


Ramai orang cakap masakan ibu sendiri adalah yang paling sedap , pendek kata memang tak boleh lawan la dengan ibu orang lain . sedangkan mungkin bagi orang lain masakan itu biasa-biasa sahaja :D

Tapi tahu tak kena
pa anda sentiasa rasa masakan ibu anda yg paling sedap? sebab.. apabila seorang wanita itu memasak , dia memasak dengan sepenuh hati.. umpama kasih sayangnya diadun bersama rempah masakan tersebut...

"Kenapa sedap sangat ni mak masak?" Sebab ada kasih sayang seorang ibu dalam masakan tersebut ...orang lain rasa tak sedap , sebab mereka tak dapat rasa kasih sayang tu ♥

18 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu...nanti kite jadi ibu make sure masak dengan kasih sayang..
bukan kerna terpaksa.. :)

fyna said...

dear ieyla : ha'a.betul tue dear. sebab tue makanan ibu sentiasa sedap-sedapkan.

AyaZuki Is Cullen said...

betol tu.ramai orang cakap masakan ibu mereka yg paling sedap..macam saya juga :)

fyna said...

dear aya : memang masakan ibu terbaik!!

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

suatu hari nti nk jdi mcm ibu
masak dgn penuh kasih syg hehe

Sally Yatiey said...

Betul tu. hee. Dari kecik kita dah biasa makan masakan Ibu kita :D hehe.

~Arif~Asyraf~ said...

sbb ibu paling terbaek atas dunia :)

yAhEu w'aZza said...

nice blog,, love entry.. :)

follow u

sabry oppa said...

oppa follow sini... jom follow oppa balik.. kite support each other k.. nice blog n entry yg sgt men

Amirul Verdasco Nadzri said...

bila mak masak, dia akan masak dengan ikhlas.. sbb nak suami dan anak2 makan makanan yang sedap.. tak mengharap dpt duit mcm sesetengah tukang masak kt kedai makan.. tu pun kadang2 rasa cam hampeh..huhu

Syed Salleh said...

Memang betul.. best sgt :p

(http://syedsalleh.blogspot.com/)

fyna said...

dear eyla : kan..kan..samalah dengan fyna. nak masak dengan penuh kasih sayang untuk family nanti.

fyna said...

dear sally : ha'a dear. sebab dah terbiasa. kalau berjauhan dengan ibu dan tak dapat merasa masakan ibu akan rasa lain je. ^^;

fyna said...

arif : yup. memang terbaik dari semua segi.

fyna said...

yaheu : thank you~

fyna said...

sabry : ok. ^^;

fyna said...

amirul : hehe.sangat setuju. betul-betul. walaupun masakan ibu simple je kita tetap rasa kenyangkan dengan hasil tangan ibu.

fyna said...

syed : kan.memang terbaik masakan ibu.