Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    11 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Saturday, June 30, 2012

ANTARA BLOG PERSONAL DAN BLOG SEO, MANA SATU PILIHAN HATI?


Sambil buat entri nih, fyna dengar lagu korea. Konon-konon nak ambil mood. Dalam kepala lak sambil pikir " Sedapnya lah kalau makan Char Kuey Teow ". Ok-ok.. Back to the topic.

Kalau korang diberi pilihan, korang suka blog jenis apa? Blog personal atau Bog SEO? Sebab sebenarnya memiliki kedua-dua jenis blog nih.

Akhir-akhir nih jiwa fyna asyik menghala kearah personal. Sebab personal agak santai. Blog SEO  (BLOGFYNA.COM) tue pun fyna update kadang-kadang. Harapan blog SEO fyna tue tak terkubur je lah nanti. 

Apa pendapat korang? Mana yang menjadi pilihan?

42 comments:

LELAKI INI said...

lebey prefer blog personal kowt..

Fadhli Hikaru said...

personal

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ said...

personal! wheehehe ^^

fyna said...

lelaki ini : personal kan..hurm..

fyna said...

hikaru : tuelah.. sebab bila fyna dah aktif balik blog personal, rasa seronok lak..

fyna said...

dear baby : weee...rileks je kalau blog personalkan..

Penyuluh Perikanan said...

postingan yang sangat bagus dan bermanfaat....... terima kasih sobat

fyna said...

PP : terima kasih..

.: iEyLa :. said...

hurmm..tu lah yg i rse skrang...
macam more to personal..
rse lagi close to readers.. :)

fyna said...

dear ieyla : kan dear? tue yang fyna rasa. sebab kalau blog SEO tue, tengok je macam senang tapi hakikatnya...hehehe..

Zul De Alexis said...

blog personal kurang trafik tapi senang dapat komen.

blog seo byk trafik tapi kurang komen.


Sm suka personal sebab lebih rapat dengan blogger lain..:))

fyna said...

SM : sebab personal dan seo nih ada kelebihan masing2 kan... tue yg teruja dengan blog personal. ^^;

JungRara said...

blog personal lg best kot..huhu

Sally Yatiey said...

Personal ! :D

Chenta Eyfa Latieyfa said...

opks my personal blog..hehehe

fyna said...

deat jungnara : yeahh..blog personal kan..kan..

fyna said...

dear sally : ^^;

fyna said...

dear chenta : fyna pun dah mula suka dengan blog personal. ^^;

Ayu Iman said...

personal laa..

fyna said...

dear ayu : ok dear~

Mk Syahir said...

blog personal more friendly + idealistic + original

blog SEO dah makin bercambah sekarang nih..kadang-kadang fakta bercanggah..bahaya jugak tu kalau tersebar maklumat palsu =)

Thania Ismail said...

lagi suka blog personal.. coz blog personal ni cerita tentang kisah hidup dia. dan boleh jadikan tauladan pada kita.. :P

SunnyFunny said...

personal kuwt lagi best . :)

fyna said...

MK : kan...sebab friendly fyna selesa kat blog nih. release je tension. ^^; takde pening dengan entri SEO...

fyna said...

dear thania : betul tue..setuju2 ^^;

fyna said...

dear sunny : personal kan... ^^;

Yana Libra said...

saya prefer personal..sbb kalau seo tu macam dah banyak sangat siarkan benda yang sama je?

tu pendapat personal saya lah~ :)

Cik Aini Lavender's said...

ai pun pilih personal jgak =p

Beckhrooy said...

kalau pakai wordpress mesti lebih suka blog seo termasuk aku hehe

fyna said...

dear yana : tuelah pasal. fyna try nak berjinak dengan blog personal nih... ^^;

fyna said...

dear aini : ^^;

fyna said...

beckhrooy : hehe...betul2... tp blogfyna.cm still lagi blog seo. cuma sekarang jarang lak update. banyak masa kat blog personal je sekarang nih.

afzalsukasuki said...

prefer cool blog perisa sireh

!em@ GurLz said...

of coz la personal...
blog personal santai gitu ^^

fyna said...

tok apjal : haaaa..dah jangka dah ayat tok tue.

fyna said...

dear iema : fyna try2 nak berjinak dengan blog personal nih..

diana said...

pilihan siapa??pilihan pembaca atau pilihan penulis??kalau akak di tempat pembaca akak lebih suka blog personal..blog seo ni kurang suka la sebab hari2 pun baca suratkhabar,terngok berita..

kalau di tempat penulis akak suka tulis blog seo.cuma tak terbuat je lagi.keuntungan nya banyak terutamanya dari segi uv dan pv.income pun masyuk..hehehe..
tapi tu la..malas nak buat.heheheh

fyna said...

dear diana : blog personal dan blog seo ada kelebihan masing-masing kan. sebab tue fyna try dua2 nih. tapi kepuasan pada blog personal. ^^;
keuntungan pada blog seo..

~~oOpEt~~ said...

err.. blog seo tu y indeks google tu ke? pet mmg xtaw.. huhu

cendol said...

ah?cendol garu kepale membacenye.hoho
tak tau sgt psl bnde2 ni

fyna said...

dear oopet : ha'a dear... yang tue lah.. ^^;

fyna said...

cendol : erk..takpe slow2... ^^;