Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    6 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Saturday, June 16, 2012

NIAT HENDAK EDIT BLOG TAPI .....

(KLIK UNTUK TUMBESARAN SIHAT)

Semalam fyna memang tengah rajin nak edit-edit bagai dekat blog ini. Memang rajin sesangat. Dari masuk kerja sampai balik kerja. (Tahu bos ini mahu kena pecatlah gamaknya.) Dalam keghairahan editing, macam biasalah. Disebabkan fyna terlalu hebat, bertambah-tambah masalah. Hampeh betulkan.

Fyna sebelum ini biasa guna wordpress untuk blog INI. Kalau wordpress cuma plugin.Tapi blogspot perlu bermain dengan coding. Terbaik. Memang hancurlah blog.

Disebabkan masalah-masalah yang tidak dapat dielakkan, fyna telah menggunakan talian hayat yang terakhir. Pandai buat pandai tanggung. Masalahnya fyna tidak boleh tanggung sendiri. Fyna pandai buat masalah je. Tapi fyna telah dapatkan bantuan SOS dari sifu fyna iaitu AbgFeroz a.k.a Aaron Aziz. Nasib baik ada sifu. Kalau tak....

Dalam banyak-banyak masalah fyna buat masa edit blog cuma satu sahaja fyna boleh selesaikan  iaitu masalah button HOME sahaja. Button HOME sahaja ye. Adoooii. Punyalah hebat fyna kan. Lari dari masalah sendiri. Kalau sebelum ini, button HOME fyna bermasalah (rujuk ENTRI INI), fyna telah dapat berjaya atasi masalah tersebut. Alhamdulillah. 

(KLIK UNTUK TUMBESARAN SIHAT)

Rasa macam serik. Tidak larat rasanya hendak hadap coding-coding itu. Cukuplah masa belajar dulu.

14 comments:

Ayie Abas said...

bila kita dah terer pasal coding nih memang seronok dah edit blog selalu....hehe

fyna said...

abg ayie : hehe.tuelah. nak gak belajar-belajar. kasi still power lagi.

PotiaCasaDelarossa said...

yer betol... kata ayie abas.. sonok... coding mengcoding ni.. tp dgn blog ni.. nak kata istilah koding mcm x sesuai kan??? sbb byk auto... habis tinggi pon HTML jek yg blh guna... klu lah support PHP kan best.. tp blogspot the best.. blh guna javascript kan?? i lop kak ding... ekekek

fyna said...

potia : haha.nak kena banyak belajar macam nih. jeles dengan korang.

Mari Bermovie said...

Kaki Blogger . Kaki Wayang . Kaki Movie . Jom Jalan2 kat http://sasaumovie.blogspot.com/

Chic Na said...

mmg malas nk edit blog, lain yg nk dibuat, lain yg jadi. huhu.. :)

Feroz Othman said...

hehehe.. naseb je jmpa tuh kalu tak fail gak :P ihihihi.. hentam je tadi :P

drzira said...

tp bile tuka dashboard baru, tk pandai nk edit blog.lain mcm je .tk ske yg baru haha

fyna said...

mari movie : ^^; ye ye..

fyna said...

dear chic : kalau macam jangan edit, nanti jadi macam fyna.hehehe.

fyna said...

adek feroz : hehehe.hentam-hentam feroz buat pun jadi. kalau hentam-hentam sis, hancus jadinya.

fyna said...

dear drdrzira : samalah.lagi lah fyna dah lama tak guna blogspot, tue yang terkial-kial nak explore balik nih.

EmpayarUtama said...

Patutlah wordings kat header tu tak dapat dibaca... ingatkan pc aku yang rosak

Aida Omar said...

memang tension kalau coding HTML lari tak menjadi.. mahu stress sorang2.. hehe.. tapi aida suka guna lagi blogpsot..kalau lain2 memang agak failed la.. hehe