Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    5 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Tuesday, June 12, 2012

FYNA TAK TUDUH. KENAPA NAK SENTAP? HAIISSHH

(KLIK UNTUK TUMBESARAN SIHAT)

Fyna pernah wat entri pasal lens 50mm sebelum nih kan..kan.. err..korang tak tahu ye..takpe-takpe.. meh baca kat SINI. Fyna on the way nak angkat gadget tue. So, fyna pun usha-usha kat satu group yang berkaitan dengan gadget camera DSLR. Lagipun fyna percaya dengan owner tersebut.

Fyna bagi situasi ye.

Cik Siti (bukan nama sebenar) telah buat iklan kat group tersebut untuk jual lens 50mm tue. Tapi bagi pihak kawan dia.So, fyna komen kat iklan dia buat. Dia suh Fyna pm dia. Orait. No problem. So, ada member bagi komen juga suh fyna berjaga-jaga dengan semua penjual dalam group nih. Takut ada yang tertipu kan.'Cik Siti nih terasa ke?' Hurm..

Yang menjadi masalah, cuba korang baca mesej kat atas nih. (Fyna takde delete or edit mesej tersebut). Ekceli fyna dah cari gambar iklan tue. Tapi.. takde lak hari nih. Haisshh... Fyna takde tanya lebih-lebih pun lagi kat Cik Siti nih. Fyna pernah je berurusan dengan penjual lain sebelum nih, Tapi tak pernah lak terasa atau komen macam nih. Peliks lak.

Siapa yang bermasalah nih? Fyna ke? Sebab fyna cuma nak survey je. Awat dia wat ayat macam tue. (garu-garu kepala).

Tapi siyes, fyna tak salahkan dia dalam hal nih. Maybe ada sebab-sebab tertentukan.

22 comments:

Thania Ismail said...

hehe.. lek laa fyna.. chill..sbr ek.
perasaan orang kita jge mcm mner pown ttp touching gak.. so sbr ek.. jelaskan btul2 kat dorang bagi dorang fhm btul2.. kdg2 mereka tak faham. :)

fyna said...

dear thania : hurm..tuelah. nampak macam fyna bersalah lak. huhu..

Yan Saflina said...

sabar yekk...mungkin penjual tu dah give up sbb tuduhan2 yg dy terima kot...:)

fyna said...

dear yan : ye kot dear. =='

Rawlins byRawlins said...

Entah-entah dia tak berapa sihat hari tu kot
Sabar ye fyna
Sila baca Entri ini. Thanks

sis92 said...

huhu ada dua sebab satu dia memang dh give up psl kena tuduh itu ini..satu lagi dia bengang sbb betul huhuhu

fyna said...

dear rawlins : ha'a kan..takpe lah.. don't worry. fyna memang penyabar orgnya. ^^;

fyna said...

dear sis92 : antara satu tue kan dear. ^^;

cik Lilis said...

sempat lagi dia meluahkan perasan give up dia padahal fyna just tanya jer, hihi. ada lah sebab dia gitu kan :)

Yana Libra said...

ehh, pelik je tetiba nak sentap..huhu~

miss fluffy said...

dia stress la tuh..hehe sbr yek cik fyna..

fyna said...

dear cik lilis : takpe...fyna dengar je masalah dia.. ^^;

fyna said...

dear yana : pelik tapi benar dear..

fyna said...

dear fluffy : fyna sabar je. hehe.. maybe ada sebab dia buat macam tue kan.

syiela said...

sabar ye...

hehehehehe.. dia tengah bendera jepun kot (tetiba je)

fyna said...

dear syiela : ha'a kot dear. kita kena memahamikan.

Sally Yatiey said...

Sabar2 :D hee

fyna said...

dear sally : ^^; ngah sabar nih.

Klik Aje ! said...

@fyna sabar je la.. mungkin dye dapat cuti umum coz emosi xmenentu. Pelik kenpa perlu mgadu kat fyna dye kena tuduh macam2? Jual secara online kite sepatutnya bersabar ngan tuduhan janji kite jual brg xtipu2. Nak kasi org beli mesti yakinkan pembeli bukannya dengan simpati mengadu @#$%#4%%%. Ades...macam2

fyna said...

klik aje : setuju tue. sebab fyna berurusan dengan penjual yang lain kan. whatever dia kene bersikap profesional. sebab fyna pembeli. kalau die nak jual, kene lah tahan semua tuduhan kalau die tak salah.

NURULHANIF said...

sabar yea fyna.. dia tgh bermasalah @ tertekan la tu.. huhu

fyna said...

dear nurulhanif : ha'a kan...kesian dia ^^;