Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    7 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Saturday, June 30, 2012

TAK RAMAI FOLLOWER? JANGAN SENTAP-SENTAP | TIPS TAMBAH FOLLOWER


Follower tidak ramai? Jangan sentap-sentap. Kalau follower tidak ramai tidak bermaksud blog kamu tidak dikenali. Cuma perlukan usaha yang lebih. Jumlah follower merupakan salah satu kayu pengukur blog kamu sendiri. 

Sorry. Blog fyna pun tidak ramai follower sebab blog ini fyna baru buat. Bukan hendak berlagak. Sekadar untuk berkongsi sedikit tips. Yang fyna sendiri pun buat benda yang sama. Tidak salah untuk berkongsi ilmu yang kita ada kan.

Tips Tambah Follower Cara Fyna:

1. Widget Follower 
Yang penting kena letak widget ini, kalau tidak macam mana blogger lain nak followkan. Kang ada pula yang ungkit mengungkit nanti.

2. Blogwalking
Ramai yang tahukan istilah blogwalking nih. Tujuannya kita singgah blog blogger lain. Kena rajin kalau hendak tambah follower. Kalau tidak blogwalking,follower pun tidak bertambah. Jangan hendak berasa hairan kalau follower kamu tidah bertambah-tambah. Lainlah kamu seorang artis. Artis ke?

3. Follow Blogger Lain
Dah alang-alang kamu blogwalking, ringan-ringankan tangan untuk follow. Sebab ada juga yang tak nak follow selagi orang lain tak follow blog dia kan. Terpulang. Jangan berkira sangat.

4. Join Segmen / Contest
Siapa yang kaki segmen / contest, amat dialu-alukan. Secara tidak langsung, blogger lain akan alert dengan blog kamu,

5. Entri
Kalau bab entri ini fyna pun tidak pandai sangat (sebab tue fyna letak tips terakhir). Masih lagi hendak belajar-belajar. Al-maklumlah newbie kan. Pastikan entri yang menarik dan penggunaan ayat yang sesuai. Jangan penuh dengan ayat yang lucah-lucah atau yang susah hendak disebut. Payah nanti.

11 comments:

Chic Na said...

good tips. :)

Qaseh Qhaleesh said...

okeyh .. kite blogwalking sini :)) miahaha :DD

fyna said...

dear chic na : sharing is caring dear ^^;

fyna said...

dear qaseh : ^^; jom blogwalking sama-sama...

CikMunBlogger said...

thanks sharing . nak guna tips nie lah . hehe :)

fyna said...

dear mun : welcome. sila-sila..boleh je. ^^;

O CIKTEDDY said...

<~ da berzaman x join contest -,-

fyna said...

dear teddy : samalah.. nih pun fyna baru ada masa nak join segmen. kalau tak...tak dan..

Dhia Johary said...

singgah sini,.. visit mine,.. :) http://borntobealover.blogspot.com/2012/07/instax-mini-instant-camera-is-my.html

fyna said...

dear dhia : thanks~

CIK CHIPSMORE said...

nk try la..tok tambah kan lagi folower dlm blog sy..hehehe