Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

TABUNG BELI LENS DSLR BARU


BLOGFYNA.COM

  • Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 - Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 Assalammualaikum dan salam sejahtera. Bilakah tarikh cuti tersebut? Tarikh Cuti Tahun Baru Cina 2017 merupakan keyword y...
    4 months ago

BLOGWALKING ZONE (Senarai Bloglist)

  • BLOGWALKING ZONE DISINI. - (STICKY POST) Sila scroll untuk entri berikutnya *TUJUAN * 1. Memudahkan untuk blogwalking ke blog-blog lain. (URL sudah siap, tinggal klik sahaja) 2. Mem...
    4 years ago

SHOT AND SNAP PHOTOGRAPHY

Wednesday, June 13, 2012

(GAMBAR) MONYET TOLONG ORANG BUTA. SUBHANALLAH.


Dua orang buta ini ingin gunakan pili paip untuk minum & mencuci tangan tapi gagal. akhirnya monyet ni yang tolong bukakan pili paip tu untuk dua orang yang buta tu. Selepas mereka sudah siap minum dan basuh tangan monyet tu tutup semula paip tu dan beredar. SubhanaAllah. monyet pun tahu menolong manusia.~

Fyna ada ternampak gambar ini kat facebook (maybe keratan dari surat khabar kot). Terkelu kejap. 

Renung-renungkan dan selamat beramal.

9 comments:

Yana Libra said...

macam mana org buta leh pakai jam ye?

fyna said...

dear yana : err...tak pasti lak... jam diorang lain kot..

Sally Yatiey said...

Bagusnya monyet tersebut :) hee

hairy said...

monyet pun ada persaan..hehe

fyna said...

dear sally : diorang pun ada perasaan. ^^;

fyna said...

hairy : ha'a kan.

putryteya said...

subhanallahh ... monyet pun berhati mulia ..:)

fyna said...

dear putryteya : ha'a dear. dia pun tahu nak tolong orang kan.

tirahzairi said...

monyet dah pandai...yeayyy